Доступність посилання

ТОП новини

У штабі Вілкула відкинули звинувачення в підкупі виборців у Дніпропетровську і звинуватили Філатова


Борис Філатов (л) і Олександр Вілкул (п), комбіноване фото
Борис Філатов (л) і Олександр Вілкул (п), комбіноване фото

У виборчому штабі кандидата на посаду міського голови Дніпропетровська від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула відкинули звинувачення в організації підкупу виборців.

Як мовиться в офіційній заяві штабу, там в організації скупки голосів виборців підозрюють опонента Вілкула на виборах, укропівця Бориса Філатова.

«Був створений сайт vibori.cc, через який за Філатова скуповувалися в першому турі голоси. Але потім щось у них пішло не так… І інформація про скупку десяти тисяч голосів на користь Філатова стала загальнодоступною. Скупка голосів на його користь здійснювалася через картки «Приватбанку». Усі матеріали стали загальнодоступними – фотографії бюлетенів із голосами за Філатова і номерами карток «Приватбанку», бази телефонів тих, чиї голоси були куплені. І кожен житель України може зайти на цей сайт і особисто переконатися в цьому», – мовиться в заяві штабу.

Також у штабі Вілкула заявили, що «після першого туру ще два тижні тому звернулися у правоохоронні органи з метою розібратися і розслідувати факти скупки голосів на користь Філатова».

Там також назвали заяви народного депутата України, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка та радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка спробою «обілити» і врятувати Бориса Альбертовича (Філатова)».

Сам Філатов чи його штаб наразі ще не коментували цих тверджень.

Раніше у п’ятницю, 13 листопада, в МВС заявили про викриття у Дніпропетровську напередодні другого туру виборів міського голови нової технології масштабного підкупу понад 10 тисяч виборців, що там була вперше застосована в Україні.

При цьому Геращенко сказав, що про факти масштабного підкупу жителів Дніпропетровська до Департаменту протидії кіберзлочинності Національної поліції повідомив після першого туру саме Філатов.

А Шкіряк сказав, що не виключають можливої причетності до цієї схеми штабу Вілкула.

XS
SM
MD
LG