Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зафіксували фотографування виборцями бюлетенів – «Опора»


У Дніпропетровську спостерігачі громадянської мережі «Опора» зафіксували випадки фотографування виборцями бюлетенів. Про це в представництві «Опори» в області повідомили в неділю, 15 листопада. За даними з «Опори», йдеться про 7 дільниць у різних районах Дніпропетровська.

«Так, на дільниці №121 465 (вулиця Космонавта Волкова) спостерігач «Опори» побачив спалах фотопристрою. Сповістив про це голову дільничної комісії. Після того, як виборець вийшов із кабінки для голосування, його попросили видалити світлину. Він не сперечався, тож його відпустили без втручання поліції», – розповіли в «Опорі».

На іншій дільниці з чоловіком, який знімав бюлетень, розмовляли правоохоронці, а спостерігач «Опори» склав акт про порушення таємниці голосування. За даними з «Опори», фотографування бюлетеня є порушенням частини 1 статті 7 Закону України «Про місцеві вибори».

У неділю Радіо Свобода зафіксувало на деяких дільницях Дніпропетровська попереджувальні оголошення ДВК про заборону знімати в кабінках для голосування та фотографувати бюлетені з позначками й кримінальну відповідальність за такі дії.

Окрім того, в «Опорі» повідомили, що на одній із дільниць зафіксували спробу вкидання до скриньки до голосування листівки без вихідних даних, яка імітує виборчий бюлетень. Поширення такої агітаційної продукції із закликом «Вчини мудро» представники «Опори» помітили ще до початку виборів. На листівках, що імітували бюлетень, виборцям радили у випадку тиску з боку котрогось із кандидатів поставити галочку навпроти його прізвища, сфотографувати й показати «вимагателю», а в справжньому бюлетені «проголосувати по совісті».

На фестивалі вуличної їжі в центрі Дніпропетровська в неділю Радіо Свобода теж зафіксувало людей з подібною друкованою продукцією.

У другому турі виборів на посаду міського голови у Дніпропетровську претендують народні депутати Олександр Вілкул («Опозиційний блок») та Борис Філатов («Укроп»).

XS
SM
MD
LG