Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує створити міжнародну антикорупційну місію в Україні


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує створити в Україні міжнародну антикорупційну місію із залученням представників правоохоронних органів Євросоюзу і США.

«Мова йде про те, що нам необхідно, щоб наші партнери з Євросоюзу та США на постійній основі делегували сюди слідчих Федерального бюро розслідувань, слідчих правоохоронних органів окремих країн-членів ЄС, які взяли б на себе допомогу всім правоохоронним органам в питанні організації боротьби з корупцією», – заявив Яценюк на Міжнародній антикорупційній конференції в Києві.

Як заявив прем’єр, місія має отримати доступ до баз даних Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, Антикорупційного бюро і Служби із запобігання корупції.

На його думку, міжнародна антикорупційна місія має отримати можливість порушувати кримінальні справи за межами України у випадках, якщо у корупціонерів в Україні буде виявлено власність або бізнес за кордоном.

Для боротьби з корупцією в Україні створені три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG