Доступність посилання

ТОП новини

Росія почала в Україні «компроматну війну» (огляд преси)


Війну забезпечують сепаратисти і російські найманці, а «тарифними майданами» та зливом компромату займаються українські політики

Паризька трагедія може вплинути на врегулювання ситуації на Донбасі, констатує «Газета по-українськи». Внаслідок терактів у Парижі так зване «українське питання» втратить для Заходу свою і так уже дедалі меншу актуальність. Новою ситуацією намагатиметься скористатися Росія – і в Сирії, і на Донбасі. Для проведення на окупованих територіях псевдовиборів і легалізації сепаратистів Кремлю залишається пройти останню лінію укріплень: змусити Київ відмовитися від озвучених ним раніше умов. Це участь у виборах вимушених переселенців та українських партій, виведення військ, присутність українських ЗМІ. Відтак, Києву треба буде або політично капітулювати на Донбасі, або проявити непритаманну йому досі твердість і дипломатичний хист у відносинах із західними партнерами, наголошує видання.

У цьому ж числі «Газета по-українськи» пише, що за час перемир’я Україна не зробила головного – армії нового зразка. Експерт видання наголошує, що потрібно забути про мобілізацію. Треба набирати на конкурсній основі кращих із кращих. І підвищити їм зарплату. Зараз влада набирає контрактників на зарплату 3-4 тисячі гривень. На такі гроші набрати сильних бійців неможливо. І головне – потрібно замінити генералів, які програли попередні важливі битви, зазначає газета.

Останнім часом завдано відчутних медійних ударів по впливових людях в оточенні вищого керівництва держави. Ложкін, Кононенко, Іванчук, Мартиненко. Як пише газета «Україна молода», поновлення боїв на Донбасі Росія поєднує з війною компроматів, яка не без допомоги з країни-агресора охопила український політичний клас. Це новий виток «гібридної війни». Задуми кремлівських стратегів прорахувати неважко: там сподіваються на невдоволення зростанням тарифів, поновленням військових дій та на скандали у владній верхівці. Війну забезпечують сепаратисти і російські найманці, а «тарифними майданами» та зливом компромату займаються українські політики і медійники. Про це видання пише в статті «Росія почала в Україні «компроматну війну».

Місцеві вибори вкотре довели існування неоднорідності ментальної складової в Україні, констатує газета «День». Захід явно готовий до демократичного діалогу між опонентами. Столиця продемонструвала передбачену до того перемогу провладного кандидата. При цьому Дніпропетровськ, який прикув до себе увагу головною інтригою можливості реваншу представників регіоналів, порадував багатьох відмовою від порочного шляху загравання з тими, хто фактично нинішню війну в країну й привів. Загалом же, як пише газета, другий тур в деяких регіонах країни поставив крапку в дискусіях щодо можливості реінкарнації регіоналів.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG