Доступність посилання

ТОП новини

У Києві почалася переатестація працівників Національної поліції


Ті, хто не зможе довести здатність служити у поліції, залишаться за бортом – Деканоідзе
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Ті, хто не зможе довести здатність служити у поліції, залишаться за бортом – Деканоідзе

У Києві розпочався перший етап переатестації тих працівників МВС, які захотіли продовжити службу в Національній поліції України. Мова йде про тих, хто тимчасово був призначений на свої посади у новоствореному органі. Залишитись на тій же позиції або обійняти нову вони зможуть тільки після переатестації.

«Ми будуємо нову поліцію. Ми увійшли в будинок, який треба очистити. Будинок, який стане фундаментом свободи і прав людини, де кожен поліцейський буде служити чесно. Тому ті люди, які не доведуть, що вони здатні служити у новій Національній поліції України, залишаться за бортом», – заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Майже тисяча людей з Києва та області писали тест, який складався з двох частин – загальний рівень аналітичних навичок працівника і професійний тест на знання законів.

Атестаційна комісія, до якої входить міністр МВС, голова Нацполіції, представники донорських організацій, голова громадської ради МВС, двоє депутатів-членів колегії МВС та інші, – вивчає результати тестів та особові справи працівників. Комісія також уповноважена направляти їх на співбесіду та на перевірку на поліграфі. Хоча останні два пункти – обов’язкові для переатестації начальників районних відділів та вищих посад, каже Деканоідзе.

Вона також повідомила, що сьогодні Нацполіція вступає у стоденний перехідний етап, протягом якого у кожного офіцера буде можливість довести, що він є справжнім поліцейським.

Після цього, незалежні соціологічні компанії почнуть опитування, щоб виміряти рівень довіри до них населення, оцінку їхньої діяльності бізнес-структурами, а також проведуть внутрішнє опитування, щоб дізнатись, як самі ж співробітники поліції оцінюють своїх керівників.

Крім того, планується створення рекрутингового центру, який буде технічно допомагати атестаційній комісії та пильнувати, щоб ніхто не міг вплинути на результати відбору і переатестації працівників до Національної поліції.

Всі етапи переатестації всіх працівників МВС триватимуть максимум півроку, додав речник МВС Артем Шевченко.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втратили свої повноваження і стали «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах.

XS
SM
MD
LG