Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура завершила розслідування проти суддів Кицюка і Царевич


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування проти суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що ці судді у січні 2014 року винесли завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан».

Наразі матеріали кримінальних проваджень надали сторонам захисту для ознайомлення, після чого обвинувальні акти направлять до суду для розгляду по суті.

У прокуратурі зазначають, що підозрюваний Кицюк вже ознайомився з матеріалами провадження, наразі їх вивчають його захисники, підозрювана Царевич продовжує ознайомлюватися з матеріалами провадження.

Суддів Царевич і Кицюка підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

4 березня Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Після цього суд обрав запобіжний захід для Кицюка і Царевич у вигляді особистого зобов’язання з вимогою носити електронний браслет.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Віктор Кицюк і Оксана Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуте Юлії Тимошенко.

XS
SM
MD
LG