Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: Криму загрожує повне вимкнення електропостачання


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Державне підприємство «Укренерго» повідомляє про критичний характер пошкоджень опор ліній електропередач в Херсонській області, якими електрика постачається до Криму, анексованого Росією. В «Укренерго» допускають повне вимкнення електропостачання півострова.

Як повідомляє прес-служба українського підприємства, фахівці зафіксували падіння опори ліній електропередач «Мелітополь – Джанкой» і опори ЛЕП «Каховка – Титан». Також є ушкодження на ЛЕП, розташованих в одному коридорі з високовольтною лінією «Каховка – Титан», а саме: тріщина на стійці залізобетонної опори на високовольтній лінії «Каховська – Островська» і пошкодження металевої опори на лінії «Каховська – Джанкой».

«На обох лініях критичні пошкодження, які можуть привести до виходу їх з ладу (наприклад, внаслідок несприятливих погодних умов – сильних поривів вітру). Це призведе до повного вимкнення Криму й істотного зниження надійності енергопостачання Херсонської та Миколаївської областей, які живляться від підстанції «Каховська», – сказано в повідомленні.

На підприємстві відзначили, що при вимкненні всіх трьох ліній, які передають електроенергію в Крим, «створюється ситуація, при якій схема підстанції стає вкрай ненадійною».

«Вихід з ладу ще одного елемента підстанції може призвести до її повного погашення, і, відповідно, знеструмлення до 40% споживачів Херсонської і Миколаївської області», – пояснюють на підприємстві.

20 листопада правоохоронці Херсонщини повідомили про пошкодження опор ліній електропередач у двох селах. У відомстві зазначили, що на місце події виїхали слідчо-оперативні група і експерти вибухотехнічної служби.

XS
SM
MD
LG