Доступність посилання

ТОП новини

Криза у «Правому секторі» була запрограмована (огляд преси)


Але вона аж ніяк не означає її близького кінця, радше навпаки. Ярош запустив процес оздоровлення організації – «Український тиждень»

«Український тиждень» пише, що криза у «Правому секторі» була майже запрограмована. Але вона аж ніяк не означає її близького кінця, радше навпаки. Насправді, узваливши рішення відмовитися надалі очолювати «Правий сектор» за обставин, що склалися, Дмитро Ярош вчинив дуже мудро, чим не лише вніс сум’яття у лави своїх опонентів, вибив козирі з рук власних ворогів за межами своєї організації, а й запустив процес оздоровлення «Правого сектора», переконує тижневике у статті «Розірваний провід».

Через два роки після Майдану влада так і не зрозуміла, що її партнер – народ, а не олігархи, стверджує дописувач тижневика «Новое время». Він вважає, що головна помилка Петра Порошенка і Арсенія Яценюка – стратегічно неправильний вибір партнера. Отримавши владу, вони розбилися на табори і вступили в уже звичну позиційну боротьбу, спираючись головним чином на олігархів. І все ж після Майдану у держави з’явився страх перед суспільством, а не навпаки, як це прийнято в таких країнах, як Білорусь, Росія, Казахстан, де страх перед репресивним апаратом – основа стабільності. Про це «Новое время» наголошує в статі «Досить договорняків».

За другий рік свого прем’єрства Арсеній Яценюк не став локомотивом реформ, знизив свій рейтинг і почав втрачати підтримку Заходу. Але власна фракція врятує його від відставки, переконує тижневик «Новое время».

Аналізує діяльність чинного прем’єра і тижневик «Фокус». Видання нагадує, що 22% українців проголосували рік тому на парламентських виборах за «Народний фронт». Цей результат дозволив Арсенію Яценюку зберегти за собою прем’єрське крісло ще на рік. Але 12 грудня імунітет уряду закінчується, і позиції прем’єра вже не виглядають такими міцними. Однак Яценюк впевнений, що все робив правильно. В інтерв’ю тижневику він розповідає про свої досягнення і політичне майбутнє.

Тижневик «Дзеркало тижня» пише, що Росія крок за кроком відсуває червоні лінії, окреслені ЄС і США навколо України до паризьких терактів. На лінії розмежування практично щодня гинуть українські громадяни. На тлі боротьби з угрупованням «Ісламська держава» їхніх смертей не видно. Як тільки Росії здасться, що наслідки мінімальні, загроза нової «гібридної» війни різко зросте просто тому, що вона буде для Кремля не дорожчою за чергові комплексні навчання. Якщо план загороджувальних санкцій більше не діє, Україні про це треба знати якомога раніше, щоб встигнути підготуватися до оборони, наголошує тижневик.

Поки спікер парламенту Володимир Гройсман запевняв усіх у тому, що він завжди був проти скасування мораторію на прожає землі, деякі депутати із пропрезидентської фракції зареєстрували законопроект, що дає можливість красиво, без шуму, пилу й непотрібної «емоційної напруги» отримати в користування років десь на 50 сільгоспземлі країни фактично за безцінь. Докладніше про це розповідає тижневик «Дзеркало тижня» в статті «Землю не продадуть. Її подарують».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG