Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч між представниками «Укренерго» та активістами блокади Криму розпочнеться о 14:00 – компанія


Пошкоджена опора лінії електропередач, які постачали електрику до окупованого Криму
Пошкоджена опора лінії електропередач, які постачали електрику до окупованого Криму

На 14:00 23 листопада запланована зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми та Херсонських магістральних електромереж державного підприємства «НЕК «Укренерго» з представниками штабу акції блокади Криму. Про це інформує прес-служба компанії.

«Вирішуватиметься питання допуску ремонтних бригад на місця пошкоджень та початку робіт з відновлення пошкоджених опор ліній», – ідеться в повідомленні.

Умовою допуску ремонтних бригад «Укренерго» до ліній електропередач та пошкоджених електроопор у Херсонській області є звільнення активістів, затриманих на шляху прямування до акції блокади окупованого Росією Криму. Про це 23 листопада заявив координатор громадянської блокади півострова Ленур Іслямов.

23 листопада активісти блокади окупованого Росією півострова далі блокують у Херсонській області опори ліній електропередач, що постачають електроенергію до Криму.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. Сьогодні, 23 листопада, у Криму через проблеми з електрикою оголошено вихідний день.

Крим анексований Росією. Учасники громадянської акції по блокаді Криму, вимагають від влади України «енергетичної блокади» півострова.

XS
SM
MD
LG