Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує уряду проаналізувати припинення товарообігу з окупованим Кримом


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко звернувся до прем’єр-міністра України з листом, у якому пропонує утворити робочу групу з «аналізу питання» припинення вантажного транспортного сполучення та торгівлі з окупованим Кримом.

Як повідомляє сайт голови держави, Порошенко у листі від 4 листопада також пропонує до ухвалення урядом такого рішення «забезпечити тимчасове припинення вантажного автомобільного й залізничного сполучення з тимчасово окупованою територією в обидва напрями».

«Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією», – аргументує Порошенко необхідність заходів щодо окупованого Росією півострова.

Крим анексований Росією. Учасники громадянської акції блокади Криму вимагають від влади України «енергетичної блокади» півострова. У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. Сьогодні, 23 листопада, у Криму через проблеми з електрикою оголошено вихідний день.

XS
SM
MD
LG