Доступність посилання

ТОП новини

Блокада повалених електроопор на Херсонщині триває


Активісти продовжують блокувати опори ліній електропередач у Херсонській області, які постачають електроенергією, в тому числі, до Криму

Активісти продовжують блокувати опори ліній електропередач у Херсонській області, які постачають електроенергією, в тому числі, до Криму. Про це повідомив з місця події кореспондент Радіо Свобода.

Поблизу електроопор у Генічеському і Чаплинському районах області продовжують залишатись активісти, протягом минулої ночі ситуація була спокійною, спроб витіснити протестувальників з боку правоохоронних органів не було.

Техніку ремонтних бригад пропустили через пункт «Чонгар» на адміністративному кордоні материкової України з Кримом для заземлення ліній електропередач, але розпочати повноцінні відновлювальні роботи протестувальники не дозволили.

Крим залишився без світла через пошкодження ЛЕП (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

У Херсонській ОДА заявили, що розв'язувати ситуацію з проведенням повноцінного ремонту пошкоджених електроопор будуть шляхом переговорів з активістами. І у випадку, якщо буде досягнута угода, працівники «Укренерго» можуть усе виправити за 4 доби.

У самій компанії «Укренерго» заявили, що падіння в Херсонській області опор ліній електропередач призвело до аварійного відключення українських атомних станцій.

20 листопада на території Херсонської області внаслідок вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими електроенергію постачали до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, які перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, зав'язалась бійка.

«Воїни світла»: бійка на блокаді Криму (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

У ніч на 22 листопада в районі смт Чаплинки на Херсонщині стались вибухи. У штабі громадянської акції з блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику до Криму, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада о 00:25 сталось відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. 23 листопада в Криму через проблеми з електрикою оголосили вихідним днем.

Учасники громадянської акції з блокади Криму вимагають від влади України «енергетичної блокади» півострова, окупованого Росією.

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим.Реалії»

На цю ж тему:

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

«Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG