Доступність посилання

ТОП новини

Кужель відкликала заяву проти Тетерука


Олександра Кужель, Андрій Тетерук
Олександра Кужель, Андрій Тетерук

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександра Кужель відкликала свою заяву проти депутата Андрія Тетерука, яку вона написала у прокуратуру. Відповідний лист зачитала з трибуни колега Кужель Альона Шкрум.

«За два роки у цій залі нічого не змінилось, окрім деяких прізвищ. Цинізм, безкарність, жорстокість та бездуховність, шовінізм, сексизм… Тому в цих умовах я вважаю неприпустимим відволікати увагу та ресурси правоохоронних органів і прокуратури на розслідування вчинку цієї особи проти себе. Тому я відкликаю свою заяву про скоєння злочину з прокуратури. Відкликаю, надаючи суду і Єдиному Судді, який все бачить. Бог – суддя праведний», – йдеться у листі.

Також Олександра Кужель подякувала усім, хто піклувався про неї у лікарні, приносив квіти і дзвонив зі словами підтримки.

Увечері 5 листопада у фракції «Батьківщина» повідомили, що депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук розбив голову депутату від «Батьківщини» Олександрі Кужель, вдаривши її скляною пляшкою по голові. Конфлікт стався під кабінетом голови Верховної Ради. За фактом конфлікту народних депутатів Андрія Тетерука й Олександри Кужель оголосили про намір відкрити кримінальну справу. Але, як повідомив речник МВС України Артем Шевченко, точну правову кваліфікацію цій справі дадуть пізніше.

Андрій Тетерук заявив, що його дії щодо колеги не були навмисними. Він уточнив, що в його руках дійсно була пляшка з водою, і коли Олександра Кужель вкотре замахувалася на нього сумкою, він виставив руку з пляшкою, на яку і наштовхнулася депутат. За словами Тетерука, він просить вибачення у суспільства і готовий співпрацювати зі слідством.

Як заявили соратники Кужель, у неї – черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин правої надбрівної ділянки.

XS
SM
MD
LG