Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно заборонило українсько-білоруський серіал «Вовче сонце»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Державне агентство з питань кіно заборонило в Україні показ серіалу українсько-білоруського виробництва «Вовче сонце».

«Державне агентство України з питань кіно у рамках виконання покладеного на нього завдання щодо захисту інформаційного простору України на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно ухвалило рішення анулювати державне посвідчення і скасувати державну реєстрацію телевізійному серіалу «Вовче сонце» режисера С. Гінзбурга. Країна – виробник: Білорусь, Україна (2012 рік)», – мовиться у повідомленні Держкіно у п’ятницю, 27 листопада.

Головний герой серіалу – чекіст Михайло Останін. Йому вдається роздобути інформацію про вторгнення на територію СРСР білоемігрантських військ.

Раніше у п’ятницю державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації російським серіалам «Синдром дракона» (2012 року) та «Тільки ти» (2011року). Крім того, Держкіно анулювало державну реєстрацію і скасувало прокатні посвідчення фільмам: «Вулиці розбитих ліхтарів», «Ми із майбутнього», «Історія льотчика», «Бригада», «Полювання на піранью (Піраньї)», «Конвой PQ-17», «Станиця».

Відповідні рішення Держкіно ухвалює на підставі закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію силовиків держави-агресора.

Цей закон був ухвалений Верховною Радою 5 лютого, підписаний президентом 2 квітня, а опублікований 6 квітня.

XS
SM
MD
LG