Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін ще не отримував пропозиції Росії про реструктуризацію боргу – Шевальов


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство фінансів України до цього часу ще не отримало жодної офіційної пропозиції від російської сторони щодо реструктуризації єврооблігацій на три мільярди доларів, погашення яких настає наприкінці грудня 2015 року, повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова дозволити Києву не виплачувати борг у три мільярди доларів цього року, а виплачувати його по мільярду доларів у 2016–2018 роках.

Згодом у Росії заявили, що чекають на офіційну відповідь на пропозицію про реструктуризацію боргу від України та інших сторін, яким запропоновано стати гарантами

Упродовж осені Україна узгодила реструктуризацію зобов’язань із більшістю своїх приватних кредиторів – крім Росії.

Москва вимагає повного повернення 3 мільярдів доларів, наданих Києву у грудні 2013 року за результатами домовленостей тодішнього президента України Віктора Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним. Граничний термін виплати цього боргу – 21 грудня.

Росія вважає, що цей борг є суверенним боргом української держави. Україна наполягає, що це приватний борг колишньої української влади й відтак має бути реструктурований на загальних підставах.

XS
SM
MD
LG