Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в НАТО заявив, що сепаратисти на Донбасі діють під впливом Росії


Дуґлас Лют, архівне фото
Дуґлас Лют, архівне фото

Посол США в НАТО Дуґлас Лют заявляє, що Росія й далі має значний вплив на сепаратистів на Донбасі.

«Я думаю, що через поступове відведення важкого озброєння від лінії зіткнення – танків, артилерії, більш сучасного озброєння – роль Росії менш помітна, оскільки її роль була в тому, щоб підтримувати це важке озброєння", - сказав він на прес-конференції у Брюсселі.

«Я не вірю, що був би прогрес, який ми бачимо у припиненні вогню, і прогрес, який ми бачили щодо відведення важкого озброєння, якби це вирішували незаконні збройні формування. Росія вплинула на них», – наводить слова дипломата агентство «Інтерфакс-Україна».

Окремо після прес-конференції Лют сказав українському виданню Kyiv Post, що США не вважають Росію «миротворцем», а, навпаки, покладають на Москву відповідальність за порушення міжнародних норм, спершу у Криму, а далі й досі на Донбасі.

«Їм це не минеться. Вони вже під санкціями, ми тут (у НАТО) мінімізували наші контакти з Росією, і російські офіцери тут більше не ходять. Немає більше «ведення справ, як звично». І не буде, доки Росія не змінить свій курс щодо України на протилежний. Ми вважаємо її відповідальною», – сказав американський дипломат, колишній генерал із 35-річним стажем.

Відносини союзу НАТО з Росією і підтримка України, і політична, і практична, а також заявка Чорногорії на вступ до Північноатлантичного союзу будуть головними темами дводенної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі у вівторок і середу, 1 і 2 грудня. У засіданні Комісії Україна – НАТО, що відбудеться за програмою зустрічі, візьме участь голова МЗС України Павло Клімкін.

XS
SM
MD
LG