Доступність посилання

ТОП новини

Політичний трюк із заявою може дорого обійтись Мартиненку (огляд преси)


До реального «розлучення» Миколи Мартиненка із депутатським мандатом не дійде?

Газета «День» розглядає рішення Миколи Мартиненка скласти депутатські повноваження як свідчення про складні стосунки в парламентській коаліції. Мартиненко, якого називають «головним спонсором» парламентської партії «Народний фронт», де-факто, виводить з-під удару як уряд Яценюка, так і саму фракцію «Народного фронту». Однак, як пише видання, «політичний» трюк із заявою може дорого обійтись самому Мартиненку. Бо без імунітету, він позбавляє себе серйозного захисту. Утім, експерти газети переконані: до реального «розлучення його з мандатом» справа не дійде.

Тоді як президент Петро Порошенко обіцяє зменшення викидів парникових газів, експерти газети «Україна молода» переконують у протилежному. Вони зазначають, що високопосадовці вкотре шукають виправдання задля уникнення реформ в енергетичному секторі, прикриваючись війною на сході.

Суттю і змістом сучасної конкуренції в світі є боротьба за ресурси, переконує газета «День». Акценти змістилися від індустріальних моделей конкуренції за ринки на користь конкуренції за ресурси відтворення, і це не корисні копалини. Головним ресурсом інноваційної економіки виступає інтелект людини, інтелектуальний капітал корпорацій, досвід управління. Тому, агресію Росії щодо України слід фундаментально розглядати саме з точки зору боротьби за ресурси, наголошує газета «День».

Електронна петиція на сайті президента про позбавлення громадянства за «злочинний сепаратизм» набрала вже достатню кількість підписів – понад 26 тисяч. Це означає, що незабаром Петро Порошенко повинен буде відреагувати на цю ініціативу і дати свою відповідь. Газета «Сегодня» розібралася, які ще петиції чекають на відповіді президента і чи реально позбавити сепаратистів українського громадянства.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG