Доступність посилання

ТОП новини

Запоріжжя приєдналося до міжнародного «Марафону написання листів» Amnesty International


Запоріжці пишуть листи на захист політв’язнів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

У Запоріжжі стартувала акція збору листів у рамках щорічної ініціативи міжнародної правозахисної організації Amnesty International «Марафон написання листів-2015». Організатори ознайомили учасників заходу з історіями шести людей, на чий захист цього року збираються звернення по всьому світі.

«Для Запоріжжя ми обрали різні формати, тобто ми збираємо листи у галереї «Ленін». Ми також збираємо листи в університетах, збираємо їх серед друзів, серед сусідів у будинку. Моє завдання – це тисяча листів. Я вірю, що запорізькі активісти не можуть зібрати менше», – розповіла координатор акції у Запоріжжі Яна Сасіна.

У Запоріжжі акція збору листів триватиме з 4 по 11 грудня.

Ідея щорічного марафону полягає в тому, що мільйони людей у всьому світі одночасно надсилають листи на захист жертв порушень прав людини, вимагаючи від урядів відповідних держав вжити заходів для виправлення ситуації. Цього року відібрано шість справ, серед яких є справа і українського режисера Олега Сенцова.

Російська влада звинуватила кримчан Олега Сенцова, а також Олександра Кольченка після окупації українського півострова у причетності до підготовки терактів у Криму. Сенцова засудили на 20 років, Кольченка – на 10 років у колонії суворого режиму.

XS
SM
MD
LG