Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: через одну ЛЕП можуть відновити поставки електроенергії в Крим


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Активісти блокади анексованого Криму дозволять почати використовувати відновлену лінію електропередач 220 кВ «Каховська – Титан», заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров.

«Учасники блокади вважають, що по цій лінії «Каховська –Титан» може бути відновлене електропостачання», – заявив Чубаров.

За його словами, максимальна потужність цієї лінії 220-250 кіловат.

Це одна із чотирьох ліній, якою електроенергія йшла із материкової України до анексованого півострова, а також частково до Херсонської області.

Також, як повідомляє уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Крим може розраховувати не більше ніж на 200-250 мегават

Джемілєв зауважує, що загальна потреба Криму в електроенергії складає 1050-1100 мегават, останній рік з материкової України постачалися 850-900 мегават.

«Разом із тим, що генерується в Криму, цього вистачало населенню півострова в умовах занепаду промисловості в наслідок санкцій. І цього вистачало окупантам на безбідне існування, на 100% забезпечення військових частин, гарнізонів, ракетно-зенітних комплексів, аеродромів і таке інше. Так не може продовжуватись за будь-якою мотивацією: моральною, військовою, політичною. Виходячи із поваги до людей, які опинились у заручниках окупантів, постачання електроенергії в Крим може бути відновлене не більше ніж в обсязі 200-250 мегават», – йдеться у повідомленні уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу.

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії. Учасники акції з блокади Криму перешкоджають відновленню поставок електрики на півострів.

Президент Росії Володимир Путін 2 грудня в Криму взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомоста з Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

XS
SM
MD
LG