Доступність посилання

ТОП новини

«Справу 26 лютого» направили до суду – «прокуратура» Криму


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська


Російський прокурор Криму Наталія Поклонська затвердила обвинувальний висновок у кримінальній «справі 26 лютого» і має намір особисто підтримувати в суді державне обвинувачення. Про це повідомляє прес-служба російської прокуратури Криму.

«Прокурор республіки Крим Наталія Поклонська затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно Ахтема Чийгоза, Ескендера Кантемирова, Ескендера Емірвалієва, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова, Арсена Юнусова», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що «Чийгоз обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна), інші – у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 212 КК Російської Федерації (участь у масових заворушеннях)».

За версією слідства, 26 лютого минулого року Чийгоз організував масові заворушення під стінами ради Криму, в результаті яких двоє людей загинули, 79 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Кримінальна справа підлягає направленню до Верховного Суду Криму.

30 листопада Російський Верховний суд Криму залишив без змін постанову суду першої інстанції про продовження терміну утримання під вартою до 29 січня 2016 року для заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Також залишили без змін рішення суду першої інстанції щодо інших фігурантів «справи 26 лютого» Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Всі вони звинувачуються російськими слідчими в участі в «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора роки тому біля кримського парламенту в результаті багатотисячного мітингу за участю прихильників територіальної цілісності України з одного боку та активістів партії «Русское единство» – з іншого.

XS
SM
MD
LG