Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі прихильники Милобога зірвали прийом громадян у Вілкула – міськрада


Юрій Вілкул
Юрій Вілкул

Прихильники кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу від «Самопомочі» Юрія Милобога зірвали прийом громадян чинним міським головою Юрієм Вілкулом. Про це повідомили в прес-службі Криворізької міської ради.

За данимипрес-служби, на прийом до міського голови прийшло близько півтора десятка громадян. Коли прийом розпочався, до приймальні зайшли народні депутати України Єгор Соболєв і Семен Семенченко разом з людьми у камуфляжі й почали «погрожувати самосудом», міський голова був змушений залишити кабінет, розповіли в прес-службі.

Водночас народні депутати від «Самопомочі» Єгор Соболєв і Семен Семенченко, присутні на місці події, стверджують, що протестувальники у Кривому Розі вигнали з будівлі виконкому Юрія Вілкула, перемогу якого на виборах не визнають.

«Юрій Вілкул евакуювався з мерії Кривого Рогу. Правильно зробив. Самосуд не потрібний ні йому, ні нам. Вілкул і Ко відповідатимуть перед судом. Обіцяємо», – написав у Facebook народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

Водночас на своїй сторінці у Facebook інший народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко повідомив, що в Кривому Розі очікують «політико-правового рішення» щодо виборів.

«Тільки що жителі вигнали з виконкому колишнього міського голову Юрія Вілкула. До політико-правого рішення Верховної Ради – що робити з масовими фальсифікаціями на виборах – патріоти Кривого Рогу та України вимагають від корумпованої банди припинити провокації», – написав він.

У неділю в Кривому Розі відбулося третє віче на підтримку кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога, де учасники ухвалили звернення до Верховної Ради України з проханням визнати результати місцевих виборів сфальсифікованими й призначити нові вибори міського голови і міської ради.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав шість районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG