Доступність посилання

ТОП новини

У Криму продовжуються порушення прав людини – доповідь ООН


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Криму триває порушення прав людини з боку російської влади, мовиться в 12-й доповіді моніторингової місії ООН з дотримання прав людини в Україні.

«В Автономній Республіці Крим страждають від широкого утиску їхніх прав у зв’язку із застосуванням обмежень правової бази, встановленої Російською Федерацією», – йдеться в доповіді управління Верховного комісара ООН з прав людини.

У доповіді також вказується на те, що ініційована на материковій Україні блокада Криму також порушила права людини.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що включила Крим до свого складу.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової російської окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу не визнають приєднання Криму до Росії і називають це анексією. Росія заперечує окупацію півострова і заявляє, що відновила «історичну справедливість».

XS
SM
MD
LG