Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд вирішив продовжити допит Віри Савченко 10 грудня


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії вирішив продовжити допит свідка захисту у справі громадянки України Надії Савченко, її сестри Віри.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, час роботи суду на сьогодні закінчився, але прокурор заявив, що у звинувачення залишилася «маса питань», тому продовження допиту Віри Савченко перенесли.

Після обідньої перерви в суді журналістам заборонили відеозйомку на процесі, не пояснивши причини такого кроку.

Раніше сьогодні, виступаючи в суді, Віра Савченко розповіла, що двічі їздила до Луганська домовлятися про обмін сестри. «Під час другої поїздки до Луганська мене взяли в полон. У підвалі я провела добу. Мене залякували, відібрали телефон», – сказала вона.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що хоче запросити до суду як свідків захисту колишніх бійців, які побували в полоні разом з Надією Савченко.

Під час допиту 7 грудня інший свідок захисту, голова Центру визволення полонених Володимир Рубан заявив, що в обмін на Надію Савченко бойовикам були готові віддати кількох їхніх людей, затриманих владою України.

Минулого тижня сторона звинувачення завершила подання доказів у суді у справі Надії Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG