Доступність посилання

ТОП новини

Новим представником України в ООН став Єльченко


Володимир Єльченко
Володимир Єльченко

Новим постійним представником України при Організації Об’єднаних Націй став Володимир Єльченко. Указ про це президент України Петро Порошенко підписав у середу, 9 грудня, повідомляє Адміністрація президента.

Єльченко, який з 2010 року був послом України у Росії, замінить на цій посаді Юрія Сергеєва, який очолював постійне представництво України при ООН з 2007 року.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що Єльченко «знає ООН як свої п’ять пальців, користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України у Раді безпеки під час нашого членства в цьому органі у 2000–2001 роках».

«Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора», – мовиться у коментарі Павла Клімкіна.

Клімкін також відзначив роботу Юрія Сергеєва, наголосивши, що завдяки його кваліфікації інтереси України в ООН були надійно захищені.

У 1997–2000 роках Володимир Єльченко був постійним представником України при ООН. У 2005–006 роках – послом України в Австрії. З 2010 року – послом України у Росії. 17 березня 2014 був відкликаний до Києва для консультацій у зв’язку з анексією Криму.

15 жовтня 2015 року Україна стала непостійним членом Ради безпеки ООН з 1 січня 2016 року на два роки.

XS
SM
MD
LG