Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина прощалась із дев’ятьма невпізнаними бійцями (фотогалерея)

Краснопільське кладовище розташоване на околиці Дніпропетровська, за кілометр від Криворізького шосе. Перед входом на міське кладовище створений меморіал загиблим бійцям, а прямо за ним тимчасові могили невпізнаних бійців.

10 грудня на кладовищі відбулися поминальні заходи, участь в яких взяли бійці Національної гвардії, військовий оркестр оперативного командування «Схід» та співробітники обласного військкомату. Церковні обряди провели священики Української православної церкви Київського патріархату.

За данними Дніпропетровської адміністрації, на Краснопільському кладовищі було поховано 250 бійців: імена 114 вже відомі завдяки ДНК-експертизі, 101-го з них родичі перепоховали. З урахуванням сьогоднішніх похованих на кладовищі залишається 158 бійців.

За словами Ігоря Плугатора, старшого офіцера по роботі з офіцерським складом та громадськістю Харківського облвійськомату, троє бійців загинули у секторі А та були направлені спершу до Харкова на експертизу, після чого – на тимчасове поховання до Дніпропетровська. У разі успішної експертизи тіла ексгумують і відправлять родичам.

XS
SM
MD
LG