Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: протести міліціонерів були очікуваними


Начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)
Начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе (©Shutterstock)

Протести міліціонерів проти реформи Міністерства внутрішніх справ були очікуваними. Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ, начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе в ефірі «ТСН» у неділю, 13 грудня.

«Жодна реформа, особливо реформа поліції, без опору системи просто не йде», − вказала Деканоїдзе.

За її словами, у поліції не хочуть «бачити людей, які були в схемах особистого збагачення 20-25 років».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков теж прокоментував акцію протесту. «Мітинг міліціонерів, які не склали тести й атестацію, не змінить моєї рішучості: у новій поліції не буде некомпетентних і брудних «ментів», – написав Аваков у Facebook.

Під Міністерством внутрішніх справ у неділю, 13 грудня, відбувся мітинг, організований київським осередком Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України. Учасники акції вимагали від влади скасувати наказ про створення комісій для переатестації колишніх міліціонерів. У профспілці заявляють, що комісії створили з порушенням законодавства, а до їхнього складу входять некомпетентні люди.

На початку листопада набув чинності закон про національну поліцію, який ліквідував стару міліцію. Колишні міліціонери тепер мають скласти атестацію до нової поліції. До завершення атестаційного періоду колишні міліціонери працюють у поліції на тимчасовій основі.

XS
SM
MD
LG