Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: правових підстав для позбавлення громадянства України за сепаратизм немає


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявив, що правових підстав для позбавлення громадянства України за сепаратизм немає. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію «Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм».

«Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України наразі свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», – йдеться у відповіді президента.

Водночас Порошенко зазначив, що звернувся до Кабміну з пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у розв'язанні подібних проблем та вжити заходів згідно з законодавством.

Петицію про позбавлення громадянства України за сепаратизм подали у вересні, документ 26744 підписів.

Згідно із законом про електронні петиції, петиція, адресована президентові, парламенту або уряду, має набрати на свою підтримку не менше ніж 25 тисяч підписів громадян упродовж трьох місяців від дня оприлюднення петиції.

У разі, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, її розгляд здійснюється упродовж 10 робочих днів від дня публікації про початок розгляду.

Розділ петицій на сайті президента розпочав роботу наприкінці серпня поточного року.

XS
SM
MD
LG