Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія оголосила про створення Ісламського військового союзу для боротьби з тероризмом


Саудівська Аравія оголосила про створення Ісламського військового союзу з 34 країн-членів для боротьби з тероризмом. Серед членів альянсу арабські країни – Єгипет, Катар і Об'єднані Арабські Емірати, ісламські – Туреччина, Малайзія, Пакистан. Також у списку кілька країн Перської затоки та Африки.

«Згадані країни вирішили сформувати військовий союз на чолі з Саудівською Аравією в боротьбі з тероризмом, з спільним оперативним центром, базованим в Ер-Ріяді, щоб координувати і підтримувати військові операції», – йдеться в спільній заяві, опублікованій державним інформаційним агентством SPA.

У документі також йдеться, що новостворений союз покликаний «захищати ісламську націю від зла всіх терористичних груп та організацій», незалежно від їх назви, задля збереження міжнародного миру і безпеки.

Іран, як шиїтська держава та головний суперник Саудівської Аравії в регіоні, у коаліцію не увійшов.

Міністерство оборони Саудівської Аравії заявило, що союз координуватиме контртерористичні зусилля в Іраку, Сирії, Лівії, Єгипті та Афганістані. Які саме це будуть зусилля не повідомляється.

Раніше США закликали країни Перської затоки активізувати свої зусилля із боротьби з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», бойовики якого контролюють значні території в Іраку та Сирії.

XS
SM
MD
LG