Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт Саакашвілі–Аваков загрожує парламентській коаліції (огляд преси)


Це – політичне шоу, яке має лише руйнівні наслідки

Газета «День» коментує нещодавню перепалку між Арсеном Аваковим та Міхеїлом Саакашвілі. Видання стверджує, що якими б високими словами не прикривалися сторони конфлікту, використовуючи лексику про боротьбу з корупцією і за справедливість, з усього видно, що протистояння носить корпоративно-фінансовий характер. Подібні чвари, як наголошує видання, не мають жодного стосунку до реформ та державного будівництва. Це – політичне онлайншоу, яке має лише руйнівні наслідки. Конкретніше – хто і чиї інтереси захищає, «День» розповідає в статті «Конфлікт Саакашвілі – Авакова. Справжні причини».

Цей скандал може вплинути і на роботу Верховної Ради, адже загострює проблеми всередині коаліції, констатує газета «Сегодня». Водночас, як нагадує видання, депутати до кінця грудня повинні внести зміни до Конституції і ухвалити бюджет. Тепер, через скандал, перспективи змін до Основного закону стають зовсім примарні і незрозуміло, як буде ухвалюватись головний кошторис країни.

Причиною більшості негараздів в Україні є відсутність національної держави. Причина, як переконує газета «Україна молода», в тому, що одних інтернаціоналістів-комуністів змінили не менші інтернаціоналісти – представники надвеликого бізнесу. Тому першим питанням порядку денного українського політикуму й суспільства має бути націоналізація влади, і, як перший крок, – націоналізація Верховної Ради, переконує газета.

На тлі радикалізації суспільства в МВС готові жорстко відповідати «гарячим головам», які, озброївшись нелегальними стволами, штурмують держустанови і влаштовують безлади на вулицях. Але якщо українські правоохоронці зараз тільки вчаться втихомирювати радикалів, то в Європі і США місцева поліція вже знає, як заспокоїти тих, хто становить небезпеку для мирних громадян. Як це відбувається за кордоном, розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Вгамувати радикалів».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG