Доступність посилання

ТОП новини

Діаспора стежитиме, щоб ставлення США до України не змінилося


Українські організації у США неодноразово проводили антивоєнні демонстрації
Українські організації у США неодноразово проводили антивоєнні демонстрації

Лідери української громади у США обіцяють стежити за тим, щоб підхід США до України не змінився

Представники адміністрації президента США Барака Обами неодноразово заявляли, що у відносинах з Росією санкції залишатимуться, а політика ізоляції триватиме доти, поки Росія не виконає своїх зобов’язань відповідно до мінських угод. Лідери організацій української діаспори у США обіцяють стежити за тим, щоб такий підхід не змінився.

Має бути чітка політика США щодо України
Михайло Савків

«Ми, як українська діаспора, мусимо домагатися з Білим домом, з адміністрацією і також з Конгресом, щоби незважаючи на те, що відбувається у світі, на будь-яке ймовірне партнерство США із Росією щодо боротьби з міжнародним тероризмом, має бути чітка політика США щодо України. Навіть малесенька прибалтійська країна Литва сказала, що вона не піде в коаліцію з Росією», – каже Михайло Савків, директор інформаційного відділу Українського конгресового комітету Америки.

Має відбутися дискусія, щоб Україна не стала жертвою на вівтарі геополітики
Надія Макконелл

«Існує дуже багато програм та відносин, в яких Росія домінує. Це складна ситуація. І очевидно, має відбутися дискусія, щоб Україна не стала жертвою на вівтарі геополітики, – вважає президент фундації «Україна-США» Надія Макконелл. – Я ніколи раніше не бачила такого широкого інтересу до України, особливо в американському Конгресі, в обох партіях, що дуже важливо. Але небезпека в тому, що цей інтерес широкий, але недостатньо глибокий. Існує величезна можливість зробити Україну значно більшою частиною дебатів США щодо зовнішньої політики. Але над цим потрібно працювати – воно саме по собі не станеться».

Згідно з інформацією дослідницького центру української діаспори у США, нині в Сполучених Штатах мешкає близько мільйона осіб українського походження, а за оціночними даними таких людей налічується до 2-х мільйонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG