Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення уряду в корупції є бездоказовими і безпідставними – заява Кабміну


©Shutterstock
©Shutterstock

Звинувачення проти уряду є бездоказовими та не мають жодних підстав. Про це йдеться у заяві членів Кабінету міністрів України

«Ми і далі як єдина команда будемо працювати над реформуванням країни, створенням умов для унеможливлення корупції. Ми не дамо розвалити державу та віддати її на поталу російському агресору. Однією із основоположних засад цієї програми ( програми дій уряду – ред.) є боротьба з корупцією відповідно до урядової компетенції. Це і дерегуляція, і децентралізація, створення електронних сервісів Міністерства юстиції… виведення державних підприємств з-під політичного впливу та ліквідація інституту «політичних смотрящіх», які годувалися за рахунок держвласності», – йдеться у документі.

У заяві урядовців наголошується, що дії Кабмінуспрямовані на встановлення «рівних правил для всіх, викликають шалений спротив олігархів, вони організували цинічну та брехливу антиурядову інформаційну кампанію».

«Останнім часом лунають заяви, в яких уряд безпідставно звинувачується в корупції. Мета таких звинувачень – дестабілізувати ситуацію в країні та повернути олігархат до влади. Звинувачення проти уряду є бездоказовими та не мають жодних підстав. Всі вони неодноразово були спростовані», – йдеться в документі.

Урядовці наголошують, що політична дестабілізація в умовах «російської агресії, окупації частини території України та заяви безвідповідальних політиків можуть призвести не лише до кризи, але й до втрати незалежності та державного суверенітету країни».

Вчора ввечері президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Володимир Гройсман оприлюднили заяву, в якій, серед іншого, наголошувалося, що питання зміни прем’єра наразі не на часі. У своїй заяві вони наголосили, що «нині як ніколи необхідні єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду, потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни».

Парламентська коаліція заявила минулого тижня, що питання вотуму недовіри уряду Яценюка слід розглядати тільки після ухвалення нового Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік. Обидва документи мають бути ухвалені українським парламентом до кінця грудня.

XS
SM
MD
LG