Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін обмежив ввезення громадянами в Крим продуктів сумою 10 тисяч гривень


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів, обмеживши торгівлю з Кримом, дозволив ввезення громадянами продуктів харчування сумарною вартістю не більш ніж 10 тисяч гривень і сумарною вагою не більш ніж 50 кілограмів на людину.

Про це йдеться в постанові №1035 від 16 грудня, яку опублікували на урядовому порталі.

Постановою також затверджений перелік соціально значимих продуктів харчування, ввезення яких дозволене. Зокрема, дозволене ввезення борошна, хліба, макаронних виробів, гречки, рису, м’яса, цукру та молочних продуктів.

Дія постанови не поширюється на поставку електроенергії та ввезення гуманітарної допомоги.

Постанова набере чинності через 30 днів з дня опублікування.

Вчора прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що рішення уряду про заборону торгівлі з анексованим Росією Кримом. Це рішення передбачає заборону на поставки робіт, товарів і послуг за всіма митними режимами з Криму на іншу територію України або з території України на тимчасово окуповану територію України – Крим.

На початку грудня глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров повідомляв, що уряд має розглянути та ухвалити проект постанови про обмеження поставок товарів і певних послуг з материкової частини України в Крим.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. Серед вимог – скасування українського закону про вільну економічну зону «Крим».

XS
SM
MD
LG