Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді йдуть «торги» за новий склад Кабміну (огляд преси)


Якщо Яценюк домовиться з усіма фракціями щодо суперечливих питань у бюджеті, то втримається у своєму кріслі – «День»

Останнє публічне обговорення бюджету в стінах Верховної Ради – це свого роду «торги» за новий склад Кабміну, стверджує газета «День». За інформацією видання, якщо Яценюк за цей тиждень домовиться з усіма фракціями щодо суперечливих питань у бюджеті, точніше задовольнить фінансові апетити лобістів, то втримається у своєму кріслі, якщо ні – буде новий прем’єр. Серед претендентів газетярі називають Сергію Таруту і Віктора Бондара.

У межах виключної морської зони України, на Одеському газовому родовищі, були розташовані установки («вишки Бойка») для видобутку газу на шельфі. Однак Росія спочатку захоплює ці установки, потім – знімає і відбуксовує. Цього, як наголошує газета «День», не сталося, якщо б Україна мала потужні ВМС. Прикро, зазначає експерт видання, що розроблена навесні цього року групою професіоналів Концепція створення Військово-Морських сил України, спроможних захистити державу від загроз із моря, відкинута. За цей час адекватної альтернативної концепції не створено. А тим часом, як нагадує газета, хто володіє морем, той володіє і прибережними територіями. Заголовок статті – «Знову«зелені чоловічки»?»

Остання новина, пов’язана з головою ЦВК Михайлом Охендовським, стосується збільшення йому службового окладу. Однак, як зазначає газета «Україна молода», згадування цього прізвища спровокувало обурення тих, хто категорично наполягає: Охендовський має піти у відставку. І тому, що його нинішня каденція триває з 2007 року; і тому, що обирався він за квотою Партії регіонів, тож за ним давно вже «плаче» люстрація; і тому, що його роль, приміром, у президентських виборах 2004 року є, м’яко кажучи, не дуже симпатичною. Хоча, як наголошує газета, відставка для Михайла Охендовського є найменш болісним завершенням його «блискучої» кар’єри.

Депутати готуються розглянути закон про відновлення грального бізнесу в Україні, підготовлений Кабміном. Глава Мінфіну Наталія Яресько запевняє – документ ухвалять цього року, тому що податки «на азарт» мають стати джерелом поповнення бюджету. Як інформує газета «Сегодня», проект закону дозволяє три види ігор: казино, в тому числі онлайн, букмекерство та лотереї. Але умови стали набагато суворіші, ніж колись. Які саме – видання розповідає в статті «Ставка зроблена».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG