Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявляє, що не прагне відновлення СРСР


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що не має на меті відновлення СРСР. Про це він сказав в інтерв’ю у рамках фільму «Миропорядок» на телеканалі «Россия 1».

«Що стосується України і взагалі пострадянського простору, то взагалі я переконаний, що позиція наших західних партнерів – європейських і американських – пов’язана не із захистом інтересів України, а пов’язана зі спробою перешкодити відновленню Радянського Союзу, і ніхто не хоче нам вірити, що у нас немає мети відновити Радянський Союз», – сказав він.

Путін зазначив, що «навіть гіпотетична можливість об’єднання зусиль» у межах сучасних інтеграційних процесів «не дає добре і глибоко спати» країнам Заходу.

При цьому російський президент вважає, що економічне співробітництво Росії і України зробило б країни більш конкурентоспроможними, «дозволило б і Україні, і Росії зайняти гідне місце в сучасній системі поділу праці» на світовому ринку.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим. Москва називає це «відновленням історичної справедливості».

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.Також Путіна звинувачують в тому, що він прагне відновити СРСР.

XS
SM
MD
LG