Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії назвало безпідставною прив’язку санкцій ЄС з ситуацією на Донбасі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство закордонних справ Росії назвало безпідставною прив’язку санкцій ЄС з врегулюванням конфлікту на Донбасі.

«Те, що ЄС пов’язує свої санкції з врегулюванням конфлікту на Південному Сході України, є штучним і безпідставним. Цей конфлікт розв’язала не Росія, а нинішня українська влада», – йдеться в заяві МЗС Росі.

«Очевидна відсутність логіки в поведінці Євросоюзу, який намагається «покарати» Росію за те, що від неї не залежить, але до чого причетний він сам», – додають російські дипломати.

Сьогодні Рада Європейського союзу продовжила економічні санкції проти Росії на шість місяців, до 31 липня 2016 року. Наприкінці липня 2014 року ЄС (а також США) запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей. Дія цього пакету санкцій ЄС закінчувалася 31 січня 2016 року – через місяць після планованого на кінець грудня завершення терміну виконання умов мирної угоди, погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року.

Захід і Україна звинувачують Москву у підтримці в проросійських бойовиків на Донбасі, Москваці звинувачення відкидає.

Проте 17 грудня президент Росії Володимир Путін визнав присутність на Донбасі росіян. «Ми ніколи не говорили, що там немає наших людей, які займаються вирішенням певних військових питань», – сказав Путін.

Також Москва заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG