Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: є домовленості про режим тиші на Донбасі, який має почати діяти в ніч на 23 грудня


Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото
Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, архівне фото

За підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи у Мінську є домовленості про режим тиші на Донбасі, який має почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення – це продовження обстрілів на лінії зіткнення. Є домовленості про повний і беззастережний режим тиші, починаючи з 00:00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

«Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в мирі зустріти Різдво Христове та Новий рік», – додала вона.

За словами Оліфер, підгрупа з безпеки також продовжує роботу з розмінування – на кількох ділянках території, підконтрольній Україні, цей процес вже почався, проте не скрізь його можна продовжити через постійні обстріли.

Сепаратисти повідомляють про завершення переговорів в Мінську, але про результати переговорів не повідомляють.

Сьогоднішня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську є останньою в 2015 році, подальша робота контактної групи залежатиме від рішення лідерів країн «нормандської четвірки».

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG