Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики залишають Комінтернове – Аваков


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 грудня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 грудня 2015 року

Бойовики залишили селище Комінтернове біля Маріуполя на Донеччині, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Розвідка доповіла Нацполіції: вранці бойовики залишили Комінтернове», – написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter. Подробиць він не надав.

Водночас, за даними штабу АТО, бойовики біля Маріуполя «вводять в оману представників СММ ОБСЄ, які намагаються зафіксувати порушення з боку бойовиків всіх угод про мирне врегулювання конфлікту», і ховають від спостерігачів заборонене озброєння.

«За оперативною інформацію штабу АТО, бойовики російсько-терористичних бандформувань, які днями у так званій «сірій зоні» самовільно зайняли Комінтернове, намагаються в екстреному порядку вивести із захопленого селища важке озброєння, яке, згідно з Мінськими домовленостями, не повинно бути поблизу лінії розмежування. Рух техніки здійснюється в напрямку населених пунктів Заїченко і Таврія», – йдеься в повідомленні.

«Ймовірно, що після завершення роботи міжнародної місії у Комінтерновому заборонена зброя повернеться на позиції у цьому населеному пункті і бойовики можуть вдатись до чергових збройних провокацій проти сил АТО», – додали в прес-центрі штабу і пообіцяли стежити за ситуацією на цьому напрямку.

22 грудня в штабі АТО заявили, що бойовики угруповання «ДНР» зайняли Комінтернове. Згодом у штабі додали, що бойовики проводять обшуки в будинках місцевих жителів і мінують території.

В угрупованні «ДНР» 22 грудня спростували повідомлення про захоплення селища.

У прес-службі ОБСЄ повідомляли, що представники місії не змогли дістатися до селища через замінування підходів до нього.

Селище Комінтернове розташоване у «сірій зоні» на лінії розмежування, яка не контролюється жодною зі сторін конфлікту.

XS
SM
MD
LG