Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі не дотримуються умов перемир’я – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Проросійські бойовики на Донбасі порушують режим тиші, повідомляє в ранковому зведенні 26 грудня прес-центр штабу АТО.

За цими даними, вночі 26 грудня сепаратисти щонайменше п’ять разів порушили умови припинення вогню, в період із 18:00 25 грудня таких порушень було близько 25, в цілому за минулу добу українські військові нарахували 61 випадок збройних провокацій.

Незмінною залишається географія обстрілів – Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Луганське, Опитне та Піски. Ці населені пункти розташовані неподалік Донецька та Горлівки.

Бойовики також двічі обстріляли селище Водяне неподалік Маріуполя, ідеться в повідомленні штабу.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових у двогодинному мінометному обстрілі селища Комінтернове, який нібито відбувся вдень 25 грудня. Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя, до цього селища цього тижня заходили з військовою технікою бойовики «ДНР», але, за свідченнями ОБСЄ та українських військових, залишили цей населений пункт.

Також в угрупованні «ДНР» повторили на адресу українських військових звинувачення в обстрілах передмість Донецька та Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» про жодні бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі,були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG