Доступність посилання

ТОП новини

Фільм «Іронія долі» ніхто не забороняє – Нацрада


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення заявляє, що радянський фільм «Іронія долі» не забороняють.

Як повідомляє прес-служба відомства, Нацрада братиме до уваги наявність державного посвідчення на право демонстрування фільмів радянської епохи на телебаченні.

У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення зазначають, що дозволи на право демонстрування фільмів надає Держкіно, керуючись рішеннями своєї експертної комісії, яка аналізує фільми і серіали щодо їх відповідності вимогам законів України, Нацрада вживатиме відповідних заходів у тому разі, коли таких посвідчень не буде.

У Нацраді зауважують, що прокатні посвідчення більшості фільмів, про трансляцію яких у Новорічні свята останнім часом говорили ЗМІ, Держкіно не відкликало.

Напередодні ЗМІ повідомили про можливу заборону демонстрації радянського фільму «Іронія долі». 24грудня Мінкульт оприлюднив перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, до якого, серед інших, потрапила російська актриса Валентина Тализіна, яка зіграла одну з ролей у радянському фільмі «Іронія долі». У міністерстві попередили, що демонстрування програм за участі людей, які є у цьому переліку, тягне за собою адміністративну та іншу відповідальність.

В «Опозиційному блоці» заявили, що вважають «маразмом заборону в Україні культових радянських кінофільмів «Іронія долі, або З легкою парою!», «Кавказька полонянка», і готуються оскаржити це рішення в суді.

XS
SM
MD
LG