Доступність посилання

ТОП новини

У кримському селі казаки влаштували рейд по домівках кримських татар – Меджліс


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Криму, у селі Долинка Красноперекопського району близько двадцяти п’яти кримських казаків пройшлися по домівках кримських татар, повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу з посиланням на голову Красноперекопського регіонального меджлісу Саніє Аметову.

«Сьогодні, 28 грудня, в селі Долинка Красноперекопського району Криму близько двадцяти п’яти кримських казаків під керівництвом отамана Яковлєва та його заступника Рохмана влаштували рейд по домівках кримських татар», – мовиться у повідомленні.

«Причиною таких дій казаків стало те, що напередодні у кількох селах району, включаючи село Долинка, автобусні зупинки були прикрашені українською державною символікою, а пішохідні переходи пофарбовані у жовто-синій колір», – зазначили у Меджлісі.

Лідери кримських татар неодноразово заявляли про репресії щодо кримських татар з боку російської влади Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG