Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: «нормандська четвірка» домовилася про продовження дії Мінських угод на 2016 рік


Лідери «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) домовилися про продовження терміну дії Мінських угод на 2016 рік, повідомляє прес-служба президента Росії за підсумками телефонної розмови «нормандської четвірки».

За повідомленням, під час розмови обговорювалася також важливість подальшої роботи Контактної групи з метою повної і всеосяжної реалізації комплексу заходів, передбачених Мінськими угодами.

Як раніше повідомила прес-служба президента України, під час телефонних переговорів лідери України, Німеччини, Франції й Росії домовилися про необхідність повного припинення вогню на Донбасі. Порошенко під час розмови повідомив про загострення ситуації на Донбасі в останні тижні і наголосив на недопустимості невиконання Мінських домовленостей Росією і проросійськими бойовиками.

Чинність мінських домовленостей збігає 31 грудня нинішнього року.

Мінські домовленості передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG