Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: до суду передали 42 обвинувальних акти щодо злочинів проти «Автомайдану»


До суду направлені 42 обвинувальних акти щодо 46 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів проти активістів всеукраїнського громадського руху «Автомайдан», повідомляє Генеральна прокуратура України.

Обвинувальні акти стосуються 44 працівників Державтоінспекції з Києва, Київської, Черкаської, Житомирської й Дніпропетровської областей, а також двох суддів з Києва і Полтавської області.

Загалом, за даними ГПУ, слідчі регіональних прокуратур проводили досудове розслідування у 58 кримінальних провадженнях вказаної категорії. Як повідомляють у Генпрокуратурі, у таких провадженнях працівники ДАІ сфальсифікували матеріали про вчинення адміністративних правопорушень стосовно 63 людей.

«Як встановлено слідством, з метою залякування і переслідування протестувальників, придушення акцій протесту службові особи органів ДАІ МВС України вчиняли злочини стосовно активістів Всеукраїнського громадського руху «Автомайдан». При цьому, діючи з метою перешкоджання організації й проведенню водіями учасників руху «Автомайдан» мирних акцій протесту, працівники підрозділів Державтоінспекції складали завідомо неправдиві офіційні документи – рапорти, протоколи про нібито вчинені порушення Правил дорожнього руху, які потім слугували одним із головних доказів вини власників автотранспортних засобів у вчиненні правопорушень з метою їх подальшого притягнення до адміністративної відповідальності з позбавленням права керування транспортними засобами», – йдеться в повідомленні.

Під час масових акцій протесту в Києві взимку 2014 року учасники «Автомайдану» проводили пікети біля будинків вищих державних посадових осіб, в тому числі біля резиденції «Межигір’я» колишнього президента Віктора Януковича. Працівники ДАІ тоді складали проти активістів рапорти про порушення правил дорожнього руху.

XS
SM
MD
LG