Доступність посилання

ТОП новини

З 1 січня набувають чинності російські санкції проти Туреччини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

1 січня набуває чинності заборона на ввезення до Росії деяких видів продовольства з Туреччини. До списку санкцій, зокрема, потрапили апельсини, мандарини, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики, сливи, полуниця, томати, огірки, цибуля, цвітна капуста, а також заморожені частини тушок і субпродуктів індичок і домашніх курей. Під забороною опинилися турецькі гвоздики і сіль.

Раніше повідомлялося, що «Росспоживнагляд» з 1 січня почне проводити перевірки з метою пошуку турецьких продуктів, а на кордоні, складах і в роздрібній торгівлі буде введений суворий моніторинг. У відомстві не виключили, що заборонені до ввезення турецькі продукти будуть знищуватися.

Також з 1 січня 2016 року Росія припинила дію безвізового режиму з Туреччиною.

Крім того, турецьким компаніям з 1 січня заборонено займатися в Росії туристичним, готельним і будівельним бізнесом, інженерно-технічним проектуванням, обробкою деревини, а також надавати послуги для державних і муніципальних потреб. Постанова про це була опублікована 30 грудня минулого року.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як в кінці листопада турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону. За твердженнями Анкари, літак порушив повітряний простір Туреччини, незважаючи на попередження. Москва відкинула це звинувачення і запровадила санкції проти Туреччини.

XS
SM
MD
LG