Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики здійснили 20 провокацій за добу


Сепаратисти на Донеччині, архівне фото
Сепаратисти на Донеччині, архівне фото

Упродовж минулої доби спільні сепаратистсько-російські сили 20 разів намагалися спровокувати українських військовослужбовців на відкриття вогню у відповідь, і щоразу безрезультатно, заявили у прес-центрі штабу антитерористичної операції.

Зокрема, в суботу, 2 січня, ввечері бойовики вели неприцільний вогонь із кулеметів великого калібру в бік українських позицій на межі Донецької та Луганської областей – поблизу Миронівського та Троїцького; на тій же ділянці лінії розмежування сторін бойовики зі стрілецької зброї стріляли в напрямку Луганського, повідомив речник АТО Антон Миронович.

Неподалік тимчасово окупованого Донецька, використовуючи стрілецьку зброю, бойовики били в бік опорних пунктів сил АТО біля Кам’янки, а з кулеметів великого калібру та ручних протитанкових гранатометів – в районі Опитного, додав він.

А після півночі вони хаотично обстріляли зі стрілецької зброї українських воїнів біля Новгородського, що на північ від Горлівки.

В угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області, заявили про відсутність обстрілів із боку українських силовиків протягом минулої ночі; в угрупованні «ЛНР», що діє в частині Луганщини, про становище на фронті вже кілька днів не повідомляють.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG