Доступність посилання

ТОП новини

У Керчі зменшили обсяги подачі тепла в житлові будинки


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В анексованому Росією Криму в Керчі відзначається зменшення обсягів подачі тепла в житлові будинки.

За словами жителів міста, в деяких районах температура повітря в квартирах не перевищує 10–14 градусів, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

У неділю на селекторній нараді штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації глава російської окупаційної адміністрації Керчі Сергій Писарєв підтвердив інформацію про зниження обсягів подачі теплоносія котельнями, але запевнив, що вже до понеділка ситуація нормалізується.

Глава російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов, у свою чергу, зажадав від місцевої влади не від’єднувати споживачів від тепла.

Водночас у Керчі оприлюднили новий графік віялових від’єднань, згідно з яким світло у житлових будинках вимикатимуть в середньому на 2–4 години на добу. Серед об’єктів, які не від’єднують, – котельні, лікарні та поліклініки, водоканал і телецентр, колонія і поромна переправа.

Малий бізнес зобов’язали використовувати тільки дизельні генератори, однак деякі невеликі магазини намагаються економити і не вмикають їх в денний час.

Промислові підприємства, як раніше повідомлялося, для зниження навантаження відправили у відпустки до 10 січня. На канікулах зараз і школи.

За інформацією енергетиків, вдаватися до від’єднань доводиться через перевищення лімітів електроенергії, виділених Керчі, а це 42 мегавати.

30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватів, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту на постачання електрики на півострів.

Як повідомив керівник «кримського управління» МНС Росії Сергій Шахов, Крим зараз отримує 931 мегаватів електроенергії при потребі до 1350 мегаватів, і в години «пік» проводяться віялові від’єднання.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та по енергомосту з сусідньої Росії, та цього не вистачає. Багато кримчан скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах. Також в Керчі, Євпаторії через проблеми з електрикою вимикали котельні.

XS
SM
MD
LG