Доступність посилання

ТОП новини

Заяви Трампа про мусульман ганебні – Гілларі Клінтон


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Терористи використовують передвиборчі заяви Дональда Трампа, щоб продемонструвати расизм та нетерпимість до мусульман, яку начебто сповідують американські лідери

У перші дні 2016-го президентські амбіції Дональда Трампа опинилися під загрозою після того, як терористичне сомалійське угруповання Аль-Шабаб оприлюднило рекрутинговий відоролик, де використано фрагменти з його виступів. Терористи використовують заяви лідера президентських перегонів від Республіканської партії, щоб продемонструвати расизм та нетерпимість до мусульман, яку начебто сповідують американські лідери, і закликають мусульман у США приєднуватись до джихаду.

Відеоролик угруповання Аль-Шабаб, яке пов’язують з терористичною організацією Аль-Каїда, спрямований на вербування афроамериканців та мусульман у США. У 51-хвилинному записі бойовики змальовують Сполучені Штати як країну, де узаконено расизм та переслідування мусульман. І радикальний іслам пропонується як спосіб вирішення проблеми нерівності та дискримінації. Ролик базується на виступі Дональда Трампа минулого місяця у Південній Кароліні.

Дональд Джей Трамп закликає до цілковитої заборони в’їзду мусульманам до Сполучених Штатів, поки урядовці не розберуться, що відбувається
Дональд Трамп

«Дональд Джей Трамп закликає до цілковитої заборони в’їзду мусульманам до Сполучених Штатів, поки урядовці не розберуться що відбувається», – заявив Трамп.

Заява Трампа змонтована з виступом одного з відомих англомовних рекрутерів Аль-Кайди Анваром аль-Авлакі. У поширеному минулого тижня відеоролику, він звертається до американців.

«Поступово але впевнено ваша ситуація стає схожою на те, з чим зіткнулася мусульманська громада в Іспанії після падіння Гренади. Мусульмани Заходу повинні робити висновки з таких уроків історії», – говорить аль-Авлакі.

Під час телеінтерв’ю на каналі СіБіЕс, яке вийшло у неділю, Дональд Трамп не відмовився від своїх слів і закликав дивитися на проблему ширше. «Є проблема. Ми повинні визначити, що це за проблема і як її вирішити», – заявив він.

Трамп не погоджується, що його заява відносно мусульман поширює антимусульманські настрої у США та світі. З його точки зору, у створенні «Ісламської держави» винні президент Обама і Гілларі Клінтон, адже саме у період перебування Клінтон на посаді Держсекретаря на Близькому Сході почалася так звана «арабська весна», у результаті якої розпочалися конфлікти у Лівії та Сирії. «Клінтон на Обама створили «Ісламську державу», – заявив Трамп.

Його заяви піддали гострій критиці у таборі демократів.

Дональд Трамп є яскравим прикладом нагнітання упередженості та параної. Його слова про заборону в’їзду до США всім мусульманам є не лише ганебною ідеєю, але й дуже небезпечною
Гілларі Клінтон

«Дональд Трамп є яскравим прикладом нагнітання упередженості та параної. Його слова про заборону в’їзду до США всім мусульманам є не лише ганебною ідеєю, але й дуже небезпечною», – сказала Гілларі Клінтон.

Вона також додала, що слова американського мільярдера призведуть до непередбачуваних наслідків.

«Він стає найкращим рекрутером для Ісламської держави. Вони показуватимуть ролики з його виступом, де він ображає іслам та мусульман, для того, щоб залучити до своїх лав ще більше радикальних джихадистів», – припускає Клінтон.

Я навіть не ставлюся до цього серйозно, бо він не виграє вибори
Джон Кейсік

У таборі республіканців переконані, що подібні заяви Дональда Трампа не допоможуть йому стати президентом США.

«Немає жодного шансу, що Дональд Трамп стане президентом. Я кажу про це вже тижнями. Я навіть не ставлюся до цього серйозно, бо він не виграє вибори», – заявив Джон Кейсік.

Незважаючи на появу ролика, нищівну критику виступів Дональда Трампа у лавах обох політичних партій, рейтинги мільярдера продовжують зростати і становлять нині 35 відсотків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG