Доступність посилання

ТОП новини

Нічні сутички на Житомирській кондитерській фабриці: є поранені, 134 людини затримали


Житомирські кондитерські фабрика, 5 січня 2016 року
Житомирські кондитерські фабрика, 5 січня 2016 року

Серед затриманих жителі кількох областей, із них 90% мають судимості або є фігурантами кримінальних справ, вилучено бойову гранату – поліція

5 січня близько 2 години ночі сталася нова атака на Житомирську кондитерську фабрику. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

«Щойно почалась нова атака на Житомирську кондитерську фабрику! Нападають спортсмени. Спецпідрозділ поліції, який нібито мав охороняти фабрику за наказом Деканоїдзе, перед нападом кудись зник! У нападників вогнепальна зброя, є поранені, багато людей з переломами кінцівок! Поліція бездіє. Потрібні швидкі!» – написав Кізін.

За інформацією заступника міського голови Житомира Матвія Хренова, станом на 4 годину ранку до травмпунктів міста звернулося 5 людей, кільком медики надали допомогу на місці.​

У прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомили, що на території кондитерської фабрики виникла сутичка між групою невідомих осіб. Поліція затримала 134 учасника конфлікту. На місці події вилучено гранату, травматичні та газові пістолети, патрони й гільзи, ножі, металеві та дерев’яні кийки.

«Близько 1:00 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ «ЖЛ» (товариство з додатковою відповідальністю «Житомирські ласощі» – ред.) про те, що на території підприємства лунають постріли і група невідомих осіб намагається проникнути до приміщень фабрики. Під час їхніх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту. Було встановлено, що близько 60 осіб прорвались на територію фабрики та чинять безлад. Поліцейські припинили сутички та спроби невідомих потрапити до приміщень підприємства. Загалом на території підприємства та поблизу було затримано 134 особи. Нині встановлюється мета їхнього перебування на території підприємства. Серед затриманих жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% (з них – ред.) мають судимості або нині є фігурантами кримінальних проваджень. У 19-річного жителя Миронівського району Київської області під час поверхневого огляду у кишені куртки було виявлено та вилучено гранату Ф-1, споряджену підривачем. У ході огляду території підприємства виявлено пристрої для відстрілу гумових куль, патрони та гільзи від травматичної та мисливської зброї, ножі, кастети, металеві та дерев’яні кийки. За фактом грубого групового порушення публічного порядку розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події – ч. 4 ст. 296 («Хуліганство») Кримінального кодексу України», – повідомили у прес-службі.​

Разом з тим, о 9 годині ранку до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування підприємства. На місці події працюють вибухотехніки та кінологи, триває евакуація людей. Рух автотранспорту у кварталі частково обмежено.

Нагадаємо, загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня. Тоді на ТДВ «Житомирські ласощі» оголосили про рейдерське захоплення підприємства.

Як повідомляло Радіо Свобода, станом на 21:00 4 січня 2016 року на фабриці заявили, що все спокійно, і вони наводять лад на підприємстві.


На цю ж тему:

Ввечері 30 грудня близько 300 молодиків спортивної статури у балаклавах із кийками та помповими рушницями зайшли на територію кондитерської фабрики «ЖЛ» і влаштували безлад у виробничих приміщеннях. Про це телефоном журналісту Радіо Свобода повідомив юрист підприємства Олександр Процюк.

Це силове захоплення Житомирської кондитерської фабрики – юрист підприємства (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG