Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО відкидають звинувачення Москви про створення загроз безпеці Росії


Оана Лунджеску
Оана Лунджеску

У НАТО відкидають звинувачення Кремля, що політика Північноатлантичного альянсу становить загрозу для Росії. Таким чином речник НАТО Оана Лунджеску прокоментувала нову російську стратегію національної безпеки, підписану президентом Росії Володимиром Путіним 31 грудня.

«Ми категорично відкидаємо необґрунтовані звинувачення, що НАТО та політика альянсу створюють загрозу безпеці Росії», – заявила Лунджеску 5 січня.

В оновленій стратегії національної безпеки Росії стверджується, що однією з основних загроз країні є розширення НАТО. Крім того, у Кремлі вважають, що позиція Заходу полягає у «протидії інтеграційним процесам та створенні осередків напруженості», що негативно впливає на реалізацію інтересів Москви.

У російській стратегії національної безпеки відносинам Росії з Заходом і «обороноздатності держави» присвячені близько 40 пунктів – майже половина документа.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися 2014 року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG