Доступність посилання

ТОП новини

Мер Генічеська: 5 cічня газопостачання у місті повністю відновиться


Газопостачання міста Генічеськ Херсонської області відновлять у повному обсязі 5 січня, заявляє мер міста Олександр Тулупов.

«Десь годині о 10-й підключили 11 багатоповерхових будинків, сказали, що до другої години дня місто буде з газом», – сказав він.

У НАК «Нафтогаз України» у вівторок заявили, що Генічеськ забезпечується газом виключно українського видобутку.

Як заявили у компанії, з 1 січня 2016 року окупаційна влада Криму упродовж чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у підземному сховищі Глібівське на території півострова, і цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду.

«Російський газ до Генічеська не постачався й не постачається», – наголосили у «Нафтогазі».

4 січня представник російського керівника Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін доручив розглянути питання про можливість постачання газу з окупованого Криму до Генічеська «з гуманітарних міркувань». При цьому він стверджував, що з проханням забезпечити постачання газу із захопленого Росією українського газосховища на півострові звернувся до російського президента мер Генічеська.

5 січня «голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов озвучив нову версію про нібито прохання влади Генічеська щодо постачання газу з території Криму.

«Ще минулого року республіка Крим постачала місту Генічеськ Херсонської області газ для опалення. Цього року від влади міста надійшло аналогічне звернення із проханням допомогти нашим сусідам у складний період, оскільки область України в умовах енергодефіциту і зниження температури повітря зіткнулась із проблемами опалення… У цьому зв’язку вчора було ухвалене рішення доповісти керівництву країни про таке прохання. Президент Володимир Володимирович Путін ухвалив рішення й доручив урядові Російської Федерації опрацювати можливість забезпечення поставок газу», – зазначив Аксьонов.

Мер Генічеська назвав цю інформацію «брехнею».

«Я до Путіна не звертався» – мер Генічеська (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

XS
SM
MD
LG