Доступність посилання

ТОП новини

КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби


Лідер КНДР Кім Чен Ин виступає з новорічним зверненням
Лідер КНДР Кім Чен Ин виступає з новорічним зверненням

Північна Корея заявила вранці 6 січня про успішне випробування водневої бомби.

Раніше метеослужби Південної Кореї і Японії зафіксували землетрус магнітудою 5,1 з епіцентром на північному сході Північної Кореї. Найімовірніше, що цей землетрус був результатом вибуху, заявив представник метеорологічної служби Південної Кореї.

«Сейсмічні хвилі, які ми зареєстрували, відчутно відрізняються від тих, що спостерігаються під час природних землетрусів. Хвилі такого типу зазвичай супроводжують масштабні вибухи – результат використання вибухівки або ядерних зарядів», – мовиться в заяві південнокорейської метеослужби.

Епіцентр землетрусу розташований за 49 кілометрів від північнокорейського ядерного полігону Пхунґ’єрі. Згідно з даними супутникової розвідки, на полігоні в останні місяці була незвичайна активність.

Попередній вибух ядерного заряду був проведений Пхеньяном у лютому 2013 року. Він спричинив землетрус схожої потужності. У грудні керівник КНДР Кім Чен Ин оголосив, що Північна Корея готова провести випробування атомної і водневої зброї. Але в новорічному виступі він узагалі не згадав про ядерну зброю своєї країни.

XS
SM
MD
LG