Доступність посилання

ТОП новини

«Укртрансгаз»: імпорт газу з ЄС у 2015 році склав понад 10 мільярдів кубометрів, з Росії – 6


©Shutterstock
©Shutterstock

У 2015 році з території Євросоюзу для потреб України надійшло 10,3 мільярда кубометрів газу, це вдвічі більше, ніж у 2014 році. Про це 6 січня повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою підприємства «Укртрансгаз».

«Найбільше природного газу було імпортовано по словацькому коридору – 9,7 мільярда кубометрів», – відзначають у компанії. Незначні обсяги надійшли також із Угорщини та Польщі.

З Росії торік імпортовано 6,1 мільярда кубометрів, додають в «Укртрансгазі».

Ще у 2014 році Росія була головним українським газовим партнером – постачання становило 14,5 мільярда кубометрів.

За даними Центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгазу», станом на ранок 6 січня для потреб України природний газ надходить лише з території Європи в добовому режимі 20,5 мільйона кубометрів.

«Питання щодо наявності чи відсутності російського газу вже не є критичним для України. Три роки тому була «газова зброя», зараз завдяки тому, що імпорт йде з європейського напрямку, Україна вперше отримала можливість вибирати, де купувати газ, виходячи з ціни. І на сьогодні більш вигідний і більш зрозумілий – це європейський маршрут», – прокоментував в ефірі Радіо Свобода зміну орієнтирів на газовому ринку колишній заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида.

XS
SM
MD
LG